06 - 810 11 008 (24 uur per dag bereikbaar)

Over Ons

Afscheid nemen doen we dagelijks, maar wat als het afscheid definitief komt?

Wie ben ik?

Mijn naam is Jeannette ter Haar, eigenaresse van Uitvaartverzorging Ultima Memoria. Sinds 1994 actief werkzaam in de uitvaartbranche. Mijn kennis heb ik opgedaan bij diverse uitvaartondernemingen in Nederland als uitvaartbegeleider. Tevens ben ik zeer betrokken geweest in het regelen en uitvoeren van uitvaarten in mijn directe omgeving. Deze ervaringen en kennis hebben mij de inzichten gegeven hoe een uitvaart vandaag de dag invulling te geven.

Sinds 2013 ben ik mijn eigen uitvaartonderneming gestart, dit om mijn visie over een uitvaart uit te dragen.
Ik vind dat kwaliteit namelijk niet altijd “duur” hoeft te zijn. Een uitvaart moet vooral persoonlijk zijn.

Een uitvaart dient het leven van de overledene te weerspiegelen. De nabestaanden moeten met een goed gevoel op de uitvaart terugkijken, het is tenslotte al emotioneel genoeg. Mijn belangrijkste taak is het regisseren van hun “voorstelling”. De klant is koning.

Ik wil geen massabedrijf zijn, maar wel hoge kwaliteit bieden, hoge kwaliteit voor een “lage” prijs. Met deze filosofie is het moeilijk profileren in de uitvaartbranche, een uitvaart is nog vaak een impulsaankoop.

Ultima Memoria is een kleinschalige onderneming die flexibeler kan inspelen op de manier waarop nabestaanden afscheid willen nemen van hun dierbare en is er meer tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht en wensen. Ik heb er bewust voor gekozen om geen uitvaartcentrum te exploiteren, hierdoor ben ik flexibel in het vervullen van de wensen van de nabestaanden.

Vroeger werd een begrafenis of crematieplechtigheid geregeld en uitgevoerd zoals het toen “volgens de traditie” hoorde. De laatste jaren wordt steeds openlijker gesproken over de dood waardoor er ruimte is ontstaan voor vernieuwing, en voor een eigen invulling.

Door de jaren heen heb ik veel verschillende uitvaarten mogen verzorgen en mijzelf weten te onderscheiden van de traditionele draaiboeken. Ik luister naar de wensen van de nabestaanden en help door mee te denken en te adviseren. Nagenoeg niets is onmogelijk.

Hoe Werken Wij

Afscheid nemen doen we dagelijks, maar wat als het afscheid definitief komt?

Zelfs als we het definitieve afscheid zien aankomen, erop voorbereiden kan men zich nooit. Een scala aan emoties maakt zich meester van u. Toch nog ineens moet er van alles geregeld worden. In deze situatie wilt u geen onnodige zorgen of bemoeienissen. Wij werken vanuit de overtuiging dat er altijd aandacht, geduld en tijd moet zijn voor uw emoties en wensen. Met oog voor detail, maar vooral transparantie en eerlijkheid.

Na een overlijden nemen mensen vaak te weinig tijd om na te denken hoe het anders kan. Precies passend bij degene van wie afscheid genomen moet worden. Door verdriet, tijdgebrek en omdat ze niet bekend zijn met alternatieven kiezen nabestaanden voor de “traditionele” uitvaarten aan het einde van een persoonlijk ingevuld leven. Mensen bezuinigen nog vaak op de uitvaart, zich achteraf realiserend dat ze “het” zo niet hadden gewild.

Dat kan anders! Er is namelijk tijd genoeg en er kan zoveel meer. In nauwe samenwerking werken wij met u aan een afscheid dat de juiste afspiegeling vormt van een uniek leven. Het zijn vooral de wensen van de overledene en nabestaanden die voorop en centraal staan. Omdat een uitvaart méér is dan alléén begraven of cremeren.

Ultima Memoria staat dag en nacht voor u klaar, om uw vragen te beantwoorden maar zeer zeker ook om u te adviseren in de keuzes die moeten worden gemaakt op een voor u zo moeilijk moment. Keuzes op basis van gevoelens en emoties, hoe moeilijk deze ook zijn.

Vanuit jarenlange ervaring weten wij dan ook dat sommige beslissingen niet direct genomen kunnen worden, maar dat daar tijd en geduld voor nodig is. Ultima Memoria staat u bij in de keuzes die gemaakt moeten worden, met vakkundig advies en een luisterend oor. Altijd staan uw wensen, gevoelens en emoties voorop.

Samen met Ultima Memoria worden de stappen genomen welke nodig zijn om het afscheid van uw dierbare naar uw wensen te laten verlopen.

Wanneer u na een overlijden contact met ons opneemt, zullen wij in overleg met u zo spoedig mogelijk aanwezig zijn voor het eerste bezoek. Vanaf dit eerste bezoek zullen een hoop mogelijkheden besproken worden omtrent de uitvaart.

We dragen zorg voor de verzorging van de overledene, eventueel in aanwezigheid van uzelf en/of een andere nabestaande. Aansluitend zullen we met u de verplichte stappen bespreken, waaronder de kist of wade, cremeren of begraven en het versturen van rouwbrieven en de daarbij behorende teksten.

De invulling van de daadwerkelijke afscheidsdienst, de muziek en de eventuele sprekers zal in de daarop volgende dagen plaatsvinden. Het regelen van al deze noodzakelijke handelingen zal altijd in goed overleg met u zijn en in volledige transparantie. Wat u zelf wilt doen, doet u zelf en wat u uit handen wilt geven, verzorgt Ultima Memoria voor u.

U ontvangt na het eerste gesprek een overzicht met de overeengekomen afspraken en tevens een kostenbegroting, zodat u zich volledig kunt richten op het afscheid nemen en zich niet bezig hoeft te houden met overige zaken. Wij houden u volledig op de hoogte van de kosten die wij ontvangen van derden, deze worden 1 op 1 aan u doorbelast. Wij hebben hier geen winstoogmerk, indien u wenst, ontvangt u van ons kopieën van de facturen die wij ontvangen van derden.

Ultima Memoria zal u bijstaan vanaf het eerste bericht van overlijden tot het definitieve moment van afscheid. Wij zullen u dagelijks contacten om te horen hoe het met u gaat en of er nog zaken zijn die extra aandacht behoeven. Uiteraard kunt u zelf ook, 24 uur per dag, contact met ons opnemen.

Informatie

© Ultima Memoria 2018 - 2020
Webdesign: 1..2..6 Designs

Contact

06 - 810 11 008